Vi är ett familjeföretag som startade 1964 med produktion av ett traditionellt jämtländskt tunnbröd. Vårt bröd bakas fortfarande efter gamla recept men metoderna har utvecklats. Det som började vid vedugnen i källaren som ett försök att undkomma verkningarna av 60-talets flyttlass-politik, har idag vuxit till ett modernt och effektivt småföretag som ger jobb åt 10 personer. Utan att tumma på hur ett riktigt tunnbröd ska se ut och smaka har vi ökat vår produktivitet men fortfarande tillåter vår småskalighet att varje moment i produktionen handhas av en människa.
1993 tog vi ytterligare ett steg för att anpassa den jämtländska tunnbrödstraditionen till modernt livsmedelstänkande. Som första tunnbrödsbageri i Sverige kunde vi hösten -93 erbjuda KRAV godkänt hårt och mjukt tunnbröd. Sedan dess använder vi enbart rena och naturliga råvaror till vårt bröd. Ekologiskt stenmalet mjöl från Saltå Kvarn, mjölk från kor som fått ekologiskt foder och rent friskt vatten. Allt detta ger ett bröd som med bred marginal överträffar KRAV-märkningens fordringar.
Flaggskeppet i vår produktion är det spröda Korntunnbrödet, som med sin utpräglade smak av biodynamiskt odlat korn har rönt stor uppmärksamhet och bland annat tilldelats Gastronomiska Akademiens diplom. OCH vunnit ett av de få tester som någonsin har gjorts av tunnbröd, nämligen Surströmmingsakademiens test sommaren 2004. Våra produkter vann 2 av 5 kategorier, däribland "Testets Godaste Bröd".
Utöver detta bröd erbjuder vi även 3 andra traditionella jämtländska tunnbröd som man kan köpa i vår online butik.
|
|
|
|