Maud & Olof Erikssons Tunnbrödsbageri
Copyright © 2010
Vi är ett familjeföretag som startade 1964 med produktion av ett
traditionellt jämtländskt tunnbröd. Vårt bröd bakas fortfarande efter gamla
recept men metoderna har utvecklats. Det som började vid vedugnen i
källaren som ett försök att undkomma verkningarna av 60-talets
flyttlass-politik, har idag vuxit till ett modernt och effektivt småföretag som
ger jobb åt 10 personer. Utan att tumma på hur ett riktigt tunnbröd ska se
ut och smaka har vi ökat vår produktivitet men fortfarande tillåter vår
småskalighet att varje moment i produktionen handhas av en människa.

1993 tog vi ytterligare ett steg för att anpassa den jämtländska
tunnbrödstraditionen till modernt livsmedelstänkande. Som första
tunnbrödsbageri i Sverige kunde vi hösten -93 erbjuda
KRAV godkänt
hårt och mjukt tunnbröd. Sedan dess använder vi enbart rena och
naturliga råvaror till vårt bröd. Ekologiskt stenmalet mjöl från
Saltå Kvarn,
mjölk från kor som fått ekologiskt foder och rent friskt vatten. Allt detta ger
ett bröd som med bred marginal överträffar
KRAV-märkningens
fordringar.

Flaggskeppet i vår produktion är det spröda Korntunnbrödet, som med
sin utpräglade smak av biodynamiskt odlat korn har rönt stor
uppmärksamhet och bland annat tilldelats
Gastronomiska Akademiens
diplom
. OCH vunnit ett av de få tester som någonsin har gjorts av
tunnbröd, nämligen Surströmmingsakademiens
test sommaren 2004.
Våra produkter vann 2 av 5 kategorier, däribland "
Testets Godaste
Bröd
".

Utöver detta bröd erbjuder vi även 3 andra traditionella jämtländska
tunnbröd som man kan köpa i vår online
butik.

Serveringsförslag

Nyheter

Tunnbrödstest

Produkter

Beställa bröd

Hälsoskäl för att äta
kornmjölsprodukter

Var man kan köpa brödet
Sverige

Var man kan köpa brödet i
utlandet

Samarbetsprojektet JSP  

Konflikten med Posten   

Coop

Kontakt

Olles bok

Hem
Counter