Förslag 4: Surströmming, mandelpotatis, gräddfil, hackade tomater och gul eller röd hackad lök
Tunnbrödpizza
1/4 kaka mjukt Ekologiskt Äkta Tunnbröd
Bred på margarin
Förslag 1: Bred på senap. Gör en blandning av strimlad skinka, riven västerbottenost, hackad lök, tomater
Fördela detta på brödet. Gör sedan ett paket. Ät tillsammans med grönsallad
Förslag 2: Bred på tomatpure. Fetaost, soltorkad tomat, rödlök, kassler, oliver
Fördela detta på brödet. Gör sedan ett paket
När pizzan tagits ut ur ugnen, lägg lite ruccolasallad över
Grädda i ugn 200 grader tills brödet börjar bli brunt
Ogräddade paket går att frysa för att sedan ha färdigt att plocka fram och grädda
Ekologiskt Korntunnbröd
Tunnbrödskorg
1/4 kaka Ekologiskt Korntunnbröd
Värms i ugn eller över vattenbad
Lägg det varma brödet över ett glas och form till korg
Fyll den med sallad, räkor, rädisor, citronsaft och valfri dressing
Eller
Kokt skivad potatis. En god inlagd sill, rödlöksringar, en sås
Eller
Rökt eller gravad lax med sås, citron, sallad
Eller
Rökt renstek, Pepparrotsgrädde, sallad
Dipsås:
Bryt Ekologiskt Korntunnbröd i bitar, lägg i en brödkorg
Förslag 1: Gör en sås med gräddfil, fiskrom, citron, salt, peppar och vitlök
Förslag 2: Gör en sås med gräddfil, örtsalt och dill
Korntunnbrödet passar även utmärkt till alla sorters rökt kött och fisk, eller med enbart margarin
Det traditionella sättet att äta korntunnbröd i Norrland, förr i tiden, var att bryta sönder det i småbitar och äta det tillsammans med "tjockmjölk"(syrad mjölk, ungefär som långfil)
Eller att doppa korntunnbrödet i kokande buljong tills det mjuknar och äta det med sirap. Mycket gott!