Grillat tunnbröd med mese

Du behöver:

8 skivor tunnbröd
200 g lufttorkad skinka
(eller Tvärnöskinka)
4 fasta tomater
2 kokta potatisar (gärna mandel)
1 liten zucchini
4 ättiksgurkor
1 bit (get)mesost
Till örtoljan:
1 dl olivolja
1 knippa blandade örter (persilja,
dill, basilika, timjan)
salt och svartpeppar

Grillat tunnbröd med getmese

Skär gurka, zucchini, kokt potatis och tomater i tunna skivor.

- Pensla bröden med örtoljan, täck med tomatskivor, kokt potatis, torkad
skinka, ättiksgurka, zucchini och tunna skivor getmese. Lägg på en skiva
tunnbröd, lika stor som den första. Tryck ihop bröden och skär ut brödet i
bitar, lagom stora att handskas med.

- Pensla med örtoljan över tunnbrödet.

- Just innan serveringen värmer man ett grilljärn och lägger bröden med den
penslade sidan mot det heta järnet.

När brödet fått ett vackert mönster av grilljärnet lägger man det på en plåt och
sätter in den i ugnen så brödet blir genomvarmt.

- Har man ett dubbelt smörgåsjärn (ungefär som en våffellagg) går det
utmärkt att använda! Då är också proceduren med ugnen överflödig.

- Tunnbrödet bör ätas omedelbart, då gärna med ett glas gott öl till.