Fyllda tunnbröd i folie
6 portioner

Ingredienser
3 tunnbröd

Rödlinsröra:
1 dl röda linser, sköljda
3-4 dl vatten
1/4-½ tsk salt
3 msk olivolja
1/4 tsk ingefära
riven, färsk curry, lite
½ pressad vitlöksklyfta
vitpeppar
200 g philadelphiaost

FJELLNÄS
HJORTRONCHUTNEY
:
500 g hjortron
1 tsk malen koriander
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
½ dl brun farin
1 krm muskotnöt, malen/riven
2 msk äppelcidervinäger

GETOST- &
HJORTRONCHUTNEYFYLLNING:
3 tunnbröd
smör, att breda på tunnbröden
2-3 msk hjortronchutney eller
hjortronsylt
200 g getost eller annan ost
1 kruka basilika

Tillagning

Rödlinsröra:

Koka linser, vatten och salt i en kastrull.
Skumma bort eventuellt skum. Puttra tills
linserna känns al dente, rör gärna hela
tiden, häll av eventuellt överflödigt
vatten. Ta fram en stekpanna. Fräs
linser, ingefära, curry, vitlök och lite
vitpeppar i olivolja.Låt svalna.

Blanda sedan ihop linsröran med osten.
Fördela linsröran på 3 tunnbröd. Rulla
ihop från kortsidan, dela varje rulle i 3
bitar. Slå in varje rulle i folie.

Fjellnäs hjortronchutney:

Blanda alla ingredienser och låt
koka upp. Sänk värmen och låt puttra ca
10 min. Rör om då och då. Låt kallna.
Häll upp i glasburk.

Getost- & hjortronchutneyfyllning:

Bred smöret på tunnbröden. Hyvla och
fördela osten på tunnbröden, spara ca 3
cm på varje kortsida. På dessa 3 cm
bredes hjortronchutney. Fördela ca 8
basilikablad på varje bröd. Rulla ihop
från kortsidan. Dela varje rulle i 3 bitar.
Slå in varje rulle i folie.